Mousse de Peix i Marisc

Ingredients
400 g de lluç, rap o escorpora
100 g de gamba pelada
6 ous
1 porro
¼ de l. de nata
1 copa de cognac
¼ de l. de salsa de marisc

Per La Salsa
1 porro
1 pastanaga
1 cullera petita de pebre vermell dolç
1 copa de cognac
6 tomàquets madurs
12 gambots
crancs
mantega, oli, sal i pebre
1l. de brou de peix


Es sofregeix el porro amb la mantega i l’oli, després hi posem el peix tallat a trossos es salteja tot uns moments i s’hi posen les gambes, es flameja amb cognac, es rectifica de sal i es reserva.
Es baten els ous i es bull la nata. Es posen tots els ingredients en un recipient per poder-los triturar amb el minipimer fins que quedi una massa fina.
Agafem un motlle o motlles individuals, s’unten amb oli i espolsem pa ratllat pels costats i el fons, s’omplen i es couen a bany maria durant 45 minuts -30 si el motlle es individual- a una temperatura de 140º. Per saber si és cuit punxar amb un palet en el centre i observar que surti net.
Treure del forn i deixar refredar.

Per La Salsa
Saltejar el porro i la pastanaga tallat a trossets, quan s’hagi enrossit una mica posar el pebre vermell i els tomàquets tallats a trossos petits, deixar sofregir bé, posar els gambots i els crancs, coure una estona i flamejar-ho amb cognac deixar evaporar, abocar el brou de peix i deixar bullir una ½ hora. Triturar i colar.

Es pot servir fred o calent. Fred, es pot acompanyar amb enciam de colors, salsa mahonesa , tàrtara o salsa rosa . En calent podem servir-lo amb la salsa de marisc, acompanyat amb verduretes fetes a la planxa o uns llagostins o uns cruixents de carxofa o Brandada de bacallà,