La Teràpia De "Flors De Bach" Al Far Està Rebent Gran Acceptació

Com ja sabeu, SEDIBAC (Societat per l'Estudi i Difusió de la Teràpia del Dr. Bach de Catalunya) es va oferir a col·laborar desinteressadament amb nosaltres brindant particularment els seus serveis als pacients usuaris del Far.

Segons SEDIBAC:”.../... Ser terapeuta floral "no es sólo dar flores": es también comprender qué le está sucediendo a la persona que estamos entrevistando. Cómo es su personalidad, cómo debemos conducir ese tratamiento, qué decir, qué no decir, cuándo intervenir y cuándo no, cómo reaccionar frente a determinadas actitudes y especialmente saber distinguir la normalidad de la anormalidad”.

Bé doncs, això és el que fa les nostres magnífiques terapeutes Olga Mussons i Ester Oliveres, que prèvia entrevista personalitzada preparen les essències florals a la mida de cada pacient . El preu a pagar pel tractament i la consulta es de tres euros, una quantitat absolutament simbòlica.

Olga i Ester ens visiten els dijous i divendres de cada setmana en el Club Sant Jordi, en una sala cedida gentilment per de La Caixa de Catalunya.

Important: Per ser atés cal demanar hora trucant prèviament al telèfon del FAR.

Olga i Ester pertanyen a SEDIBAC, web: http://www.sedibac.org/


En que pot ajudar la teràpia flora al pacient oncològic?
Les Flors de Bach ens ajuden a prendre consciència de la nostra forma d’actuar.Hi ha algunes creences de nosaltres mateixos i de la nostra vida, que ens limiten. Les Flors de Bach ens ajuden a reconèixer-les i a trencar-les, i donen més autenticitat i alegria a la nostra vida.

“Les Flors de Bach Consten de 38 remeis obtinguts a partir de les flors de determinades plantes.

S'utilitzen tant per a malalties físiques o psicosomàtiques com per a trastorns psicològics o emocionals. Poden utilitzar-se també en el desenvolupament personal, ja que ens ajuden a aprofundir en el nostre interior i a equilibrar-nos.

Les Flors de Bach són medicaments energètics i no depenen de la quantitat de remei pres, sinó de la freqüència amb la qual es pren. Ells impregnen lentament els nostres cossos subtils, ajudant a millorar l'acte-observació, podent així descobrir els nostres estats emocionals nocius per a la salut.

La teràpia floral es pot realitzar per si sola o de manera complementària amb altres teràpies com psicologia,reflexologia, reïxi, tècnica metamòrfica, acupuntura, massatges, etc.) ampliant i millorant els seus efectes.../...”
Font d’informació: http://terapiareiki.es/ca/52/terapia-amb-flors-de-bach

El que és important en la nostra vida, no és allò que ens passa, sinó com ho vivim.

En la nostra essència, en el nostre interior som perfectes, i duem tot el potencial que necessitem per desenvolupar-nos. Però alhora venim amb una motxilla, el Hun, que anomenen els xinesos, amb la nostra història familiar, la genètica, etc...a la qual, a mesura que anem vivint, hi anem incorporant nous missatges i creences, segons les nostres vivències i el nostre entorn. Frases del tipus “hem vingut a aquest món a patir”, “no arribaràs a fer mai res de bo”, etc. van minant a poc a poc la nostra autoestima a través de la por i la inseguretat.

“Hem d’anar amb molt de compte amb les nostres creences, perquè són elles que a través de la ment, creen el nostre propi univers. Si nosaltres creiem alguna cosa, fem que aquesta es precipiti, i es converteixi en realitat, tant si es positiva com si és negativa. I és per això que allò que hem après dels nostres pares i de la nostra cultura és tan important, perquè els valors i les idees que ens han transmès han conformat les ulleres amb les quals veiem la vida.

Per fer-ho, les Flors de Bach actuen per ressonància, ajudant la persona a prendre consciència dels seus patrons i la seva forma d’actuar, i alhora, aportant a la persona que les pren aquella qualitat que necessita desenvolupar (la constància (Gentian), el valor (Mimulus), l’espontaneïtat (Rock Water), l’honestedat (Agrimony), la certesa (Cerato), etc. D’aquesta manera podem deixar enrere tots aquells patrons i creences de nosaltres mateixos i del nostre entorn, que hem anat incorporant en la nostra vida sense qüestionar-los i que ens limiten dificulten la nostra vida i la nostra felicitat.../...”

Font d’informació: http://www.vidamessana.com/arxiu/039/flors39.htm