CONFERÈNCIA: Comprendre la mort per a entedre-la

Benvolguts amigues i amics,

El proper divendres dia 21 de març  de 17 a 20 hores al C.C. Sant Oleguer, ens visitarà la Mercè Alegria Seijas que ens donarà una conferència de la que us adjuntem informació a continuació i que molts de vosaltres ens havíeu demanat i que creiem de gran interès.


Cal que confirmeu la vostra assistència al telèfon del Far 692 599 681.

Us hi esperem a tots.

Rebeu una forta abraçada.

Qui som? D’on venim? Cap a on anem? Aquestes son les tres preguntes fonamentals a les quals s’enfronta l’ésser humà des de els seus orígens més remots. La vida a la Terra és un misteri dins del Gran Misteri de l’Univers. La recerca del sentit de tot plegat va contribuir de forma definitiva a convertir-nos en veritablement humans.
Des de la perspectiva de la filosofia occidental, el pensament racional neix quan passem de pensar el món d’una manera mítica a fer-ho d’una forma lògica. Però en l’extrem contrari d’aquest camí, l’ésser humà s’ha perdut en un laberint mental i materialista que l’ha fet caure en un abisme d’angoixa i desesperança.
En les darreres dècades del segle XX, en mig d’aquest ambient ultrarracionalista, uns quants metges valents van anar més enllà del paradigma... I, sorprenentment, van retrobar l’espiritualitat perduda. Gent com el gran pioner Raymond Moody, que va estudiar amb curiositat i esperit científic les experiències properes a la mort; ànimes grans i generoses com Elisabeth Kübler-Ross, treballadora de l’amor incondicional i testimoni rigorós d’incomptables indicis de la nostra immortalitat; o psiquiatres hipnoterapeutes com Brian Weiss o Michael Newton, que ens permeten entendre que no som insignificants ni contingents, sinó notes d’una immensa simfonia perfecta.
Desprès d’estudiar aquest i d’altres autors, una resposta a les tres grans preguntes emergeix amb força i amb un enorme poder sanador: som éssers  immortals vivint una experiència de descoberta i aprenentatge. A la Terra, experimentem la mortalitat física com a part d’aquest aprenentatge, però venim de la immortalitat i retornem a la immortalitat. Mirar l’existència des d’aquesta perspectiva pot transformar la nostra vida per sempre, aportant-nos pau, alegria i una meravellosa i enriquidora expansió de la consciència.
Des de la perspectiva de la filosofia occidental, el pensament racional neix quan passem de pensar el món d’una manera mítica a fer-ho d’una forma lògica. Però en l’extrem contrari d’aquest camí, l’ésser humà s’ha perdut en un laberint mental i materialista que l’ha fet caure en un abisme d’angoixa i desesperança.

MERCÈ ALEGRÍA SEIJAS (Rubí, 1966) és llicenciada en Filosofia i Ciències de l’Educació (UAB, 1989) i Formador de l’Àrea Social de la Creu Roja. Des de l’any 1990 ha impartit classes de diverses matèries, però la tasca docent més significativa l’ha realitzat a la Creu Roja de Sòria, on com a formadora de l’Àrea Social impartia tallers per als alumnes d’infantil i primària, classes de pensament positiu i creativitat per a dones en situació de vulnerabilitat, formació social del voluntariat i també del personal del servei d’ajuda a domicili de l’Ajuntament de Sòria, tallers de formació pre-laboral, etc. També va impartir dos cursos de crèdits de lliure elecció de la Universitat de Valladolid a Soria i va estar monitora d’informàtica i teatre per a gent gran. Actualment imparteix tallers i cursos a diferents centres de creixement personal i realitza sessions personals d’orientació espiritual i filosòfica.